Alle heste får tandspidser

Det er naturligt for hesten at have tandspidser og de har det fra de begynder at slide deres tænder som føl. Har hesten en flot naturlig tandstilling med et naturligt slid, så er tandspidser ikke et problem og er naturligt for hesten. Men vore tamheste får lagt grimer m.m. på hovedet for at vi kan kontrollere dem, og derfor bliver kinden klemt ind mod de skarpe spidser og giver sår. Så bl.a. derfor er vi nød til at fjerne tandspidser på alle heste inden de skal trænes.
Her ses en hest med store tandspidser, kroge og bølgebid. Kinden er fyldt med gamle ar fra sår lavet af de skarpe spidser i forbindelse med grime, kapsun, hovedtøj o.lign.
Tandspidserne er tit værre når hesten har en tandstillingsfejl, som bølgebid og kroge.Her ses en hest med store tandspidser, kroge og bølgebid. Kinden er fyldt med gamle ar fra sår lavet af de skarpe spidser i forbindelse med grime, kapsun, hovedtøj o.lign.
Tandspidserne er tit værre når hesten har en tandstillingsfejl, som bølgebid og kroge.
Alm. tandspidser som ses her i overmunden på ydersiden/ud mod kinden, og i undermunden ind mod tungen.Alm. tandspidser som ses her i overmunden på ydersiden/ud mod kinden, og i undermunden ind mod tungen.